2010. május 25., kedd

Van képed a hagyományok ápolásához? - 2010-ben is fesztiválfotó pályázat a KultúrParton

Sok fiatal tehetség szeretné, ha egyszer fotóit viszontláthatná plakátokon, műsorfüzetekben vagy akár egy kiállításon. Most valóra válhat az álmuk! A KultúrPart idén nyáron is komoly megjelenési, bemutatkozási lehetőséget kínál a vállalkozó kedvű fotósoknak: a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége (CIOFF Hungary) által meghirdetett pályázatra augusztus 31-ig magyarországi népművészeti fesztiválokon, rendezvényeken készült fotókat vár.

A CIOFF Hungary több témában is várja a pályamunkákat: jelentkezni lehet népviseletben készült portrékkal, előadás közben elkattintott akciófotókkal, valamint a fesztiváléletet, a táncházi mulatságokat és egyéb közösségi programokat megörökítő fényképekkel is. És ezzel még nincs vége a lehetőségeknek: azok a művészek is bátran vegyék elő a fényképezőgépüket, akik a népművészeti vásárok hangulatát szeretnék továbbadni az utókornak. Ha van olyan fotóművész, akinek mindegyik téma kedves, nem kell kényszerűen szortíroznia kedvenc munkái között, hiszen kategóriánként három, Magyarországon készült fotóval lehet nevezni. 

A pályázni kívánóknak nem kell hosszantartó és bonyolult procedúrától tartaniuk: miután regisztráltak, a fotóikat a www.kulturpart.hu/fotofesztival oldalra kell feltölteniük. A fotókhoz pedig csak egy kitöltött nevezési lapot kell mellékelni, amelyen a készítő nevét, az évszámot és a megörökített esemény nevét szükséges feltüntetni. A pályázók címet is adhatnak képeiknek. 

A pályamunkák felhasználási joga a CIOFF-ot illeti, de megjelenés esetén a képek mellett feltüntetésre kerül a szerző neve és országa is. A nyertes fotók pedig biztosan széleskörű publicitást kapnak, hiszen megjelennek a CIOFF és partnerei 2011-2012-es reklámanyagaiban, a Fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon, valamint a CIOFF és a KultúrPart honlapján.

Bővebb információ: KultúrPart.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése