2010. február 9., kedd

XXVI. Tiszakécskei Citeratábor - 2010. július 25 - július 30.

Kedves Citerások és leendő citerások!

Idén, is megrendezzük hagyományos citeratáborunkat Tiszakécskén!

Várunk minden citera iránt érdeklődő és a citerával most ismerkedő zenebarátot!

A tábor ideje: 2010. július 25 - július 30.

Helye: Tiszakécske, Móricz Zsigmond Kollégium

Elhelyezés: 3-4 ágyas szobákban

(Csoportoknak lehetőség van nagyobb létszámú szobát foglalni!)

Részvételi díj: 14 éves korig: 25,500 Ft/fő

14 év felett: 26,500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza tábor ideje alatt a szállás, az oktatás, a napi háromszori étkezés és az esti foglalkozások, előadások költségét!

A tábor célja: A Tisza ’83 Citeratábor változatlanul magas színvonalon próbál eleget tenni a citerát kedvelő és természetesen a hangszerrel most ismerkedő leendő citerások szakmai továbbképzésének.

A Tisza ’83 Citeratáborban egyenlőre csak citerát oktatunk, melynek eredményeképpen lehetőség nyílik a hangszer minél alaposabb megismerésére és a már meglévő technikai tudás továbbfejlesztésére. Azonban lehetőség van egyéb népi hangszerek megismerésére is képzésünkön. A tábor lehetőséget nyújt mindenkinek arra, hogy a már meglévő tudását megfelelő módon fejlessze.

Természetesen indítunk kezdő csoportokat is, ahol gyakorlott pedagógusok, citeraoktatók ismertetik meg a citerázás alapjait.

Az oktatás csoportokban történik – kezdők esetén kis létszámú csoportok -, melyekbe az első este előzetes egyeztetés és meghallgatás után kerülnek a táborozók. Minden leendő táborozó eldöntheti melyik a számára megfelelő szakmai szint, s ez alapján kerül az adott tanulócsoportba.

A tábor ideje alatt állandó orvosi ügyelet van a helyi Egészségügyi Központban. Lehetőség van strandolásra a gyógyvizes termálfürdőben, illetve a tiszai szabad strandon.

Esténként szakemberek irányításával kézműves foglalkozásokat tartunk, melyek ingyenesen látogathatók. Minden este közös citerás táncház lesz! Lehetőség van különböző szabadidős tevékenységekre is (hajókirándulás a Tiszán, sportolás).

A tábor utolsó napján, július 31-én este gálaműsort rendezünk, melyen a táborban tanultakat mutatják be táborozóink. Az előadásra várjuk a hozzátartozókat, barátokat, zenésztársakat is!

A gálaműsor után lehetőség van szállást foglalni, melyről érdeklődni a szervezőknél lehet.

A tábor vezetője: Szőke Péter (a tiszakécskei Tisza ’83 Citerazenekar alapító tagja, vezetője, a népművészet ifjú mestere)

A tábor oktatói: Balogh László, Bódi György, Dobossy Éva, Juhász Kitti, Kovács László, Morvay Katalin, Nagy Vivien, Szabó Ferenc, Szőke Péter

Szeretettel várunk mindenkit 2010 nyarán is a hagyományos,

XXVI. Tiszakécskei Citeratáborban!

Részletes információ: Szőke Péter (06-70-372-10-22)

E-mail: tisza83@gmail.com

2 megjegyzés:

  1. Az ismertető után be kellett volna nyomni a jelentkezési lapot, amit kitöltés után el lehet küldeni,pl.nekem.
    Ocskó

    VálaszTörlés
  2. Szia Feri!

    A jelentkezésről bővebben olvashatsz feljebb, vagy itt : http://citeratabor.blogspot.com/2010/07/jelentkezesi-informaciok.html

    üdv

    VálaszTörlés