2010. február 8., hétfő

Új régi hang Fesztivál - Tisztelet a mestereknek!


Budapest Fonó Budai Zeneház - 2010. február 20. 19 óra

1989 és 2001 között (Szomjas György filmrendező, Halmos Béla, zenész népzenekutató és Rosta Katalin szerkesztő, producer) 12 dokumentumfilmet készítetett azokkal a népzenészekkel és énekesekkel (Fodor „Neti” Sándor, Gergely András, Jánó Anna, Karsai Zsigmond, Maneszes Márton, Pál István, Szántó Ferenc, a Szászcsávási Banda, Zerkula János), akik kiemelkedő tehetségük legjavát adva meghatározó módon segítették a magyar népzene- és néptánc-kutatást, valamint a táncház mozgalmat is. A filmekben láthatjuk magyarországi tanítványaikat, akik a hazai és nemzetközi folkélet megkerülhetetlen szereplői.

Az magától értetődő, hogy ezeket a filmeket érdemes, szükséges és fontos is megjelentetni oktatási, közművelődési és szórakozási célból egyaránt.
A kiadásra kerülő DVD-ken - a dokumentumfilmek mellett - extra anyagként láthatók lesznek eddig még be nem mutatott felvételek, riportok a tanítványokkal, valamint koncert- és táncházi jelenetek is.

A színpadi produkciókat és a mulatságot február 20-án a Fonó Budai Zeneházban tartandó gálakoncerten és táncházban forgatják.
A programban fellép (abc sorrendben): Agócs Gergely, Árendás Péter, Barta János, Berecz András, Bob Cohen, Fekete Antal „Puma”, Havasréti Pál, Kallós Zoltán, Kelemen László, Kerényi Róbert, Kozma Gyula „Kosztya”, Lányi György, Lengyel „Türei” László, Ökrös Csaba, Pap István „Gázsa”, Pribojszky Ferenc, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Soós András, Tintér Gabi és táncosok.

Házigazda: Halmos Béla.

A gálaműsort hajnalig tartó táncház követi.

- fono.hu -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése