2009. december 9., szerda

Vége a Tábornak...

Kedves Citerások!
Sajnos a IV. Citerázzunk Együtt Továbbképzésnek is vége lett Tiszakécskén. Ismét egy remek hangulatú hétvégén vagyunk túl és reméljük, hogy nagyon jól éreztétek magatokat, valamint hasznos, új információkat tudhattatok meg.
Aki valamilyen oknál fogva sajnos nem tudott eljönni, azoknak elmondjuk, hogy mit is tanultunk a hétvégén. Kovács Laci turai összeállításában a Szaszkó féle játékstílust, azaz a nyomófával történő játékot lehetett megismerni, valamint egy gömöri összeállítást is megismerhettek a nála tanulók. Bódi Gyuri csoportja egy igen lendületes Kalotaszegi összeállítást tanulhatott, melyben részben megismerkedtek a legényes, a csárdás és a szapora közismert elemeivel, tájhű játékával. Szabó Ferenc, azaz Franky csoportja Szatmár vármegye dallamaiból tanulhatott meg egy jópárat. Volt autentkus összeállítás : düvős és esztamos játékkal, huszárvebunkossal, lassú és friss csárdással és pittyendáréval, de természetesen nem maradhatott ki a hangszerelt citerajáték sem, ahol 4 közismert nótát fűztek egy csokorba. Hasznos és tanulságos hétvége volt!
A tábor díszvendége Wilfried Ulrich hummelművész volt, aki egy szép előadással és koncerttel ajándékozott meg minket Mikulás előestéjén! Ő is belekóstolt a citeramuzsika rejtelmeibe és nem kizárt, hogy nyáron ismételten köztünk köszönthetjük!
Természetesen még 1x köszönjük nektek, hogy időt, pénzt nem kímélve ismét a Tiszakécskei Citeratáborban tanultatok és remélhetőlet jól is éreztétek magatokat!
Jövőre Találkozunk....
(a képek folyamatosan töltődnek :D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése