2011. január 15., szombat

Jubilál a Hagyományok Háza

Kettős jubileumot ünnepel a Hagyományok Háza 2011-ben: hatvan évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Állami Népi Együttes, és tíz éve jött létre a Hagyományok Háza. 

A Hagyományok Házának vezetői leginkább a sok millió látogatóra büszkék, akikhez eljuttatták a hagyományos kultúra egy-egy szeletét, mindezek jegyében 2011-ben még színesebb, még változatosabb évvel várják a látogatókat és a tanulni vágyókat. A 60-10 mottóval meghirdetett ünnepi bérlet a HH-ban zajlott legszebb pillanatokat idézi fel, a legjelentősebb előadók meghívásával. A Csík Zenekar, Szalóki Ági - többek között ők is fellépnek a Hagyományok Háza jubileumi évét indító koncerteken, amelyben azért természetesen főleg az Állami Népi Együttes produkciói kerülnek reflektorfénybe. Január végéig a bérletek jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

Az év során a retrospektív bérleten kívül fellép a Corvin téri palotában a felvidéki Ifjú Szívek Táncegyüttes Az ördög tánca című műsorával január 22-én, a kolosszálisan népszerű mesemondó, Berecz András április elején áll színpadra, de az első félévben kerül sor a Honvéd Táncszínház és a Duna Művészegyüttes estjére, valamint a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes fellépésére is. 

forrás: Fidelio

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése