2010. április 1., csütörtök

Április elsejei KÖZLEMÉNY :)

Kedves citerások!

A Tábor tanárai nemrégiben egyeztettek a nyári feladatokról, tervekről és magáról a táborról! Nagy Vivien, Szőke Péter, Kovács László, Szabó Ferenc és Bódi György egybehangzó javaslatára úgy döntöttünk, hogy idén egy érdekesebb és az országban méltatlanul elfeledett hangszer váltja fel a citeratábort.

Ezennel meghirdetjük

I. NEMZETKÖZI TISZAKÉCSKEI KÖCSÖGDUDA TÁBORUNKAT!
(A CITERATÁBOR ELMARAD!!!!!)

A tábor ideje: 2010. július 25 - július 30.

A tábor vezetője: Szőke Péter (A nemrégiben alakult tiszakécskei Tisza ’10 köcsögduda-zenekar alapító tagja, vezetője, a népművészet ifjú mestere)
A tábor oktatói: Balogh László, Bódi György, Dobossy Éva, Juhász Kitti, Kovács László, Morvay Katalin, Nagy Vivien, Szabó Ferenc, Szőke Péter

Szeretettel várunk mindenkit 2010 nyarán a
I. Tiszakécskei Nemzetközi Köcsögduda Táborban!
Részletes információ: Szőke Péter (06-70-372-10-22)

Táborunkban megismerhetitek a hüppögtető, hüppögő, köpü, huhogó döfü alapfogásait és a tájegységek főbb díszítésmódjait, jellemzőit. Vendégünk lesz a felsőmogyoródi  Szötyök Anti bácsi és családi köcsögduda zenekara, akik szatmári, kalotaszegi és vajdasági dalcsokrot adnak elő harmonizálva.
Hangszereket nem tudunk biztosítani, ezért ajánlott a padláson szép míves köcsögök után nézni. Ha valakinek ez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy hirdetésünk és köcsögduda táborunk egy áprilisi tréfa agyszüleménye és minél előbb felejtsétek el ezt és inkább kommenteljetek hozzá, valamint várunk mindenkit a szokásos, immár 26. alkalommal megrendezére kerülő tiszakécskei citeratáborunkba!

5 megjegyzés:

  1. Én pedig szerettem volna megtanulni azt a kalotaszegi legényest köcsögdudán, biztos jól hangzana! XD

    VálaszTörlés
  2. Lekísérlet majd, van egy kisbasszus köcsögdudám! :)

    VálaszTörlés
  3. "Ott egy köcsög!" "Egy miii?" "Egy köcsög!" "Bocsi, de MICSODA???" Kecskemét, Hírös Hét fesztivál, Peti nem nagyon értette... :D
    De légyszi-légyszi, ha lehetne, én szeretném megtanulni! :D

    VálaszTörlés
  4. Majd megkérdem a mestert aki még Pécsen is tartott előadást belőle, hogy milyen ofon hangszer és hogy mennyire nehéz a kíséreti technikája!
    Szóval Vivi hozzad a táborba a köcsögdudád, mert ezt a hangszert el kell sajátítanom, hogy jobb legyen a lókötők hangzása egy-egy fellépéskor!

    VálaszTörlés
  5. Akkor most fölöslegesen gyakoroltam a zsip-zsup-ot köcsögdudálni? :(

    VálaszTörlés