2010. április 20., kedd

Csík Zenekar: Szívest örömEst CD/DVD bemutató koncert

2010. május 11. 20 óra - Fonó Budai Zeneház

Közreműködik: Kiss Tibi & Presser Gábor
Jegyek kaphatók az Interticket online vagy az irodáiban országszerte.
Jegyárak elővételben: 3900 Ft,  Május 1-től: 4900 Ft, Koncert napján, a helyszínen: 5500 Ft.

Jegyek csak korlátozott számban, a ház befogadó képességéig!

A Csík zenekarról...


A Csík zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is - hazánkban és külföldön egyaránt. Az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk legnagyobb elismerését jelzi a Fonogram-díj, melyet 2007 év elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott "Senki nem ért semmit" című albumért világzene kategóriában.

A zenekar 1992-ben a Kiváló Művészeti Együttes díját kapta. A Sydneyben rendezett 2000. évi nyári olimpiai játékok kulturális rendezvényein több más neves előadóművésszel együtt képviselték hazánkat és a magyar népzenét.

A zenekar immáron több mint 20 éve tart rendszeresen magyar táncházakat. Házigazdaként neves népművészeket, zenészeket fogadnak itt, de tehetséges fiatal szólisták, táncosok és táncházi zenekarok számára is fellépési lehetőséget biztosítanak.

A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.

A zenekarral számos tévé- és rádiófelvétel készült.

Eddig két műsoros kazettájuk és hat CD-jük jelent meg "Boldog szomorú dal", "Tiszta szívvel", "A kor falára", "Be sok eső, be sok sár", "Senki nem ért semmit" és a legújabb kiadványuk "Ez a vonat ha elindult, hadd menjen..." címmel.

Reméljük, műsoraink és kiadványaink örömére szolgál minden eddigi és jövőbeli közönségünk számára.


A zenekar tagjai (a képen balról jobbra):
Makó Péter - fúvós, Majorosi Marianna - ének, Barcza Zsolt - cimbalom / harmonika, Bartók József - bőgő, 



Gratuláljunk együtt Csík Jánosnak!


Csík János kimagasló színvonalú munkájáért a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült 2010. március 15-én. 

Mint azt honlapjukon is írta: "Igazán megtisztelő a sok éves munka elismeréseként ilyen magas kitüntetést kapni, de ez nem egy személynek szól elsősorban, hanem a zenekarnak. A magyar népzene szeretetében és az annak továbbadásának módjában történő gondolati egyetértésnek és az utóbbi évek sikereinek köszönhető ez a kitüntetés. Ezért a zenekar minden tagja magáénak érezheti a díjat." 

A Csík Zenekar koncertjein az utóbbi időben nemcsak autentikus népzenét, hanem könnyűzenei feldolgozásokat is hallhatott a közönség. 

Ezelőtt a rockzene erősítette magát a népzenével, a Csík Zenekar muzsikájában a népzene kebelezi be a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, és látva a mai változó világunkat mozgató pop és rockzene sok embert megérintő sodró erejét. 

forrás: csíkband.hu illetve folkradio.hu

1 megjegyzés:

  1. ): 10-én és 12-én vizsgázom, pedig ez úgy-de-úgy érdekelne! Megyen majd valaki?

    VálaszTörlés