2009. július 20., hétfő

Kécske látnivalói....

Tisza-parti Termálfürdő - Tiszakécske

Medencék száma: 7 Csúszdák száma: 2

A Dél-alföldi régió Magyarország legkedvezőbb éghajlatú, napsütéses órákban leggazdagabb vidéke. A föld mélyében is értékes kincset rejt ez a táj, a gyógyító erejű termálvizet. Itt található termálvizek ásványianyag-összetételüket és hőfokukat illetően a gyógyító termálvizek kategóriájába tartoznak. Ez a páratlan természeti kincs, ötvözve a régió egyéb turisztikai adottságaival várja a gyógyulni vágyókat.

A Tiszához közel található strand felújított medencékkel, kibővített szolgáltatásokkal várja a fürdővendégeket.

A nátrium-hidrogénkarbonátos hévíz, amely jelentős metakovasavat és fluoridot tartalmaz, 1344 m mélyről 52 fokon feltörő gyógyvíz, számos panasz enyhítésére megfelelő. Elsősorban reumatikus, izületi, mozgásszervi megbetegedésekre, műtétek utáni rehabilitációkra, nőgyógyászati problémák gyógyítására alkalmas.

A fürdő télen és nyáron is várja a vendégeket. Télen a szintén felújított fedett uszoda, nyáron gyógy- és élményfürdő várja a látogatókat.

Az élményfürdő különböző vízi attrakcióval: víz alatti buzgárok, oldalmasszázs, álló testmasszás, pezsgőágy, nyakzuhany kellemes hangulatot árasztó milliőjével igazi vízi kalandokat nyújt. A bébimedence a legkisebbek kedvence.
A termálfürdő területén különböző vendéglátó egységek, étterem található.

A fürdőhöz közvetlen átjárással kapcsolódik a háromcsillagos camping, amely 100 lakóautó befogadását teszi lehetővé. A camping szolgáltatásai közé tartozik az egész napos kedvezményes fürdő belépő, valamint hideg-meleg vizes zuhany, főzési, mosási lehetőség.

Egész évben nyitva.

Téli szezonban (október 15. - május 1.) 9.00-22.00




Belépő és árak:

Napi felnőtt belépő 1.200 Ft
Napi gyermek (3 - 14 éves korig) 1.000 Ft
Napi nyugdíjas belépő 1.000 Ft
10 alkalmas felnőtt belépő 10.800 Ft
10 alkalmas gyermek belépő 9.000 Ft
10 alkalmas nyugdíjas belépő 9.000 Ft
Úszóbérlet 17 órától 7.000 Ft / hó

Kedvezményes belépők 17 óra után
Felnőtt 1.100 Ft
Gyermek 900 Ft
Nyugdíjas 900 Ft

Szauna 600 Ft / fő
Infraszauna 600 Ft / 30 perc / fő
Idénybérlet felnőtt 72.000 Ft
Idénybérlet nyugdíjas 60.000 Ft

Tiszakécskei Gyermekvasút

A Sportliget és a Tiszapart között működő 1200 m hosszú keskeny nyomtávú vonalat 1971. augusztus 20-án adták át, 1990. óta Tiszakécskei Gyermekvasút néven üzemel. A vonat 25. születésnapján 1996. augusztus 20-án bekapcsolódott a kisvasutak napjai rendezvénysorozatba.

Így ez a nap azóta is a kisvasút napja. Ezen a napon minden évben az összes "Kisvasút napra" utazóknak a MÁV és GYESEV 50%-os menettérti jegyet bocsát ki az összes hazai állomásról, ezt a kisvasútnál le kell pecsételtetni.

A gyermekvasút minden évben május 1-től augusztus 31-ig naponta 9.00 órától 18.00 óráig közlekedik, óránként indulnak a járatok.

Múzeumok, Galériák

Több mint másfél évtizede évről-évre megrendezik a képzőművészek nyári és őszi alkotó táborát. Hazai és külföldi hírességek rendszeresen térnek vissza ide. A népművészeti hagyományokat a városban élő népi iparművészek öregbítik. Hogy csak néhány nevet említsünk, Kovács Miklós kékfestő a Népművészetek Mestere, Kristóf Márta mézeskalács készítő, és Brozsovits Mihály fafaragó.

Cege-Party

A Cege - Parti Étterem 1990-ben kezdte meg működését. A kezdeti "kis" étterem után ma már egy teljesen fedett szórakozóhely, három büfével, élő zenével és játékteremmel várja a szórakozni vágyókat minden nyáron. A büfék folyamatosan bővülő ital- és ételválasztékkal, gyors, figyelmes kiszolgálással állnak a vendégek rendelkezésére. A jó hangulatot garantálja az élő zenével fellépő Reflex zenekar, melynek zenei repertoárjában megtalálhatóak a régi és az új slágerek egyaránt. Az étteremhez tartozó játékteremben mindenki megtalálhatja a kedvére való játékot, legyen az biliárd, csocsó, flipper, tájfun, darts, vagy video játék. Azért, hogy folyamatosan vendégeink rendelkezésére tudjunk állni, egyik büfénk és játéktermünk éjjel-nappal nyitva tart.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése